Lackkonservering

PPS – Polarized Protection System®

Vi använder världens enda patenterade lackkonserveringssystem U.S. Patent # 5,081,171.
PPS används det av dem som har extremt höga krav på skydd, som t ex världensledande flygplanstillverkare och US Airforce.

PPS lackkonservering skyddar mot UV-ljus, oxid och surt nedfall.

Vi har självklart olika kriterier till varför vi lackbehandlar vår bil, men grunden är trots allt att skydda den. Med tunnare och mer miljövänligare lacker i kombination med ökade föroreningar så behöver din bil ett extra skydd. PPS förhindrar oxidation som skapas av salt, sav, UV-strålar, surt nerfall m.m.

Bilen blir lättare att tvätta.

Efter en PPS behandling får lacken en blank och jämn yta med slutna porer. Det gör att smutsen inte fastnar lika hårt och tvätten av bilen blir mycket enklare. Efter en tvätt så upplevs bilen som nyvaxad och med hög glans varje gång.

Den behöver aldrig vaxas.

Det är faktiskt sant. En PPS behandlad bil behöver och ska aldrig vaxas då både vax och polermedel kan slita på skyddet. Du kan dock med gott samvete använda ett vaxschampo.

PPS tål avfettning.

I vårt svenska klimat med fyra fantastiska årstider, däribland en vinter med slask och salt, krävs det avfettning – även på lackbehandlade bilar. Med PPS kommer du att behöva betydligt mindre avfettning, men när det behövs så tål PPS både alkalisk och petroleumbaserad avfettning.

Förbättrar andrahandsvärdet.

En välbehållen och välvårdad bil har alltid ett bättre andahandsvärde. Med PPS kommer din bil att bli enklare och roligare att underhålla och det kommer att ge dig ett bättre andrahandsvärde.

Vi ger dig 6 års Garantisystem* på både nya och begagnade bilar, systemet innehåller den första grundbehandlingen och därefter en återbehandling var 18:e månad. Det är under förutsättning att bilen sköts enligt föreskrivet sätt i garantibeviset och aldrig tvättas med borstar.

Så här går Lackkonservering till:

1. Bilens lack innehåller en mängd små porer. Innan du har behandlat lacken på din bil är det tyvärr så att både solens UV-strålar, vägsmuts och surt regn kan tränga igenom och förstöra lacken.
2. PPS Lackbehandling innehåller världens enda patenterade lackkonserveringssystem. Systemet bygger på polarisering, vilket innebär att porerna i lacken öppnas upp och att en positiv laddning skapas på ytan.
3. Lackkonserveringen som sedan appliceras innehåller teflon®. Eftersom teflonet® har en negativ laddning, dras det magnetiskt in i porerna och låser på så sätt lacken via jonbindning.
4. Lacken får en härdad yta med såväl djupare glans och lyster som avsevärt förbättrad motståndskraft mot smuts, rost, etc.

Mer om PPS:

PPS Lackskydd
PPS Technology
PPS Gardgroup

Vad innefattar 6 års Garantisystem ?

Vi lämnar garanti på att din bil under 6 år kommer att behålla sin glans år efter år med PPS. Bilen kommer även att vara lätt tvättad om ni följer rekommendationer kring vård av bilens lack.

Härdning.

Under första veckan efter att skyddet har lagts, så härdar lacken och ska ej utsättas för kemikalier. Vid ett akut behov som fågelspillning eller annat, så kan bilen spolas av med vatten. Efter denna vecka kan bilen tvättas som vanligt.

Handtvätt.

En lackskyddad bil blir också smutsig och behöver tvättas. Använd alltid en ny tvättsvamp och ett bra schampo. Vid behov även avfettning för att bli av med smutsen. Se gärna mer här.

Återbehandling.

Bilen ska återbehandlas var 18:e månad eller tidigare om man vill. Mellan återbehandlingarna får bilen inte tvättas med borstar, poleras eller vaxas. Garantin täcker inte stenskott, repor, lacksläpp eller skador orsakat av fågelspillning. Rekommendation är att ta bort fågerspillning och annat kraftingt nedfall på lacken inom ett dygn för att slippa åverkan på bilens lack. Insekter som får sitta för länge på lacken kan bli mycket svåra att tvätta bort om de inte avlägsnas i tid.

Omlackering.

Om bilen råkar ut för kaross skada så skall försäkrigsbolaget informeras om att bilen är PPS behandlad och att bilen behöver behandlas om efter omlackering. Detta för att många lackerare tvättar delar av bilen eller till och med hela bilen med mycket starka kemikalier som kan påverka lackskyddets hållbarhet markant. Lackskyddet ska 2 månader efter omlackering läggas på bilen på nytt.